Bal Kabaklı Keçi Peynirli Salata Tarifi

23 Aralık 2025 tarihinde güncellendi.
Bal Kabaklı Keçi Peynirli Salata Tarifi

Fırınlanmış bal kabağının hafif tatlı aroması, keçi peynirinin karakterli lezzeti ve nar ekşili sosun dengeli ekşiliğiyle buluşuyor; ceviz ve taze yeşilliklerle tamamlanan bu salata, hem hafif hem de sofrada fark yaratan şık bir alternatif sunuyor. Peki, bal kabaklı keçi peynirli salata nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Bir porsiyon bal kabaklı keçi peynirli salata 450 kaloridir

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bal Kabaklı Keçi Peynirli Salata Tarifi için

Malzemeler

Salata için

  • 500 g bal kabağı (kabuksuz, 2 cm kalınlığında dilimlenmiş)
  • 100 g keçi peyniri (küp veya ufalanmış)
  • 150 g roka veya karışık yeşillik
  • 1/2 su bardağı ceviz veya kabak çekirdeği (hafifçe kavrulmuş)
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (bal kabağı için)

Nar ekşili sos için

  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı bal veya pekmez
  • Tuz, karabiber
Bal Kabaklı Keçi Peynirli Salata Tarifi

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 200 derecede ısıtın. Bal kabağı dilimlerini bir fırın tepsisine dizin. 
  2. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber serpin. 
  3. Bal kabakları yumuşayıp kenarları hafifçe kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 
  4. Eğer ızgara yapacaksanız, bal kabağı dilimlerini bir ızgara tavasında veya döküm tavada, her iki tarafında da ızgara izleri oluşana kadar pişirebilirsiniz. 
  5. Ayrı küçük bir kaba nar ekşisi, sızma zeytinyağı, limon suyu, bal, tuz ve karabiberi ekleyip iyice çırpın. 
  6. Sosun kıvamı homojen olana kadar karıştırmaya devam edin. 
  7. Geniş bir servis tabağına taze roka veya karışık yeşillikleri yayın. 
  8. Üzerine pişen ve hafifçe soğuyan bal kabağı dilimlerini yerleştirin. 
  9. Bal kabağının üzerine küp doğradığınız veya ufaladığınız keçi peynirini serpiştirin. 
  10. Son olarak kavrulmuş ceviz veya kabak çekirdeklerini ekleyin. 
  11. Hazırladığınız nar ekşili sosu salatanın her yerinde gezdirin ve servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo