ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ PATLICAN PABUCAKİ

Patlıcan pabucaki

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcan pabucaki tarifi için malzemeler

  • 5 iri patlıcan
  • 1 soğan
  • 50 gr beyaz peynir
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 domates
  • 1 kahve fincanı lor peyniri
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 3 defne yaprağı
  • Tuz
  • Un
  • Taze fesleğen

Patlıcan pabucaki Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...

Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesip 30 dakika tuzlu suda bekletin ve süzün. Patlıcanların içlerini bir kaşıkla oyup çıkarın. Çıkardığınız içleri kesme tahtası üzerinde kıyın. Fırın tepsisini yağlayın. Patlıcanları fırın tepsisine yan yana dizin.

Soğanı temizleyip rendeleyin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Kıyılmış soğan ve patlıcan içlerini ilave edip soteleyin. Domatesleri soyup küçük doğrayın. Domates, beyazpeynir, lorpeyniri, şeker ve tuzu sos tenceresine alıp 5 dakika pişirin. Ocaktan alın. Yumurtayı bir kasede çırpın. Pişen iç malzeme ve çırpılmış yumurtayı iyice karıştırın.

İç malzemeyi tepsideki patlıcanların içlerine paylaştırın. Defne yapraklarını patlıcanların üzerine dizin. Üzerine birer tutam un serpiştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.