Patlıcan Pabucaki

Patlıcan Pabucaki
18 Eylül 2020

Ege yöresi ile özdeşleştirilen pabucaki; patlıcan veya kabak ile hazırlanan bir yemektir. Genellikle patlıcanla hazırlanan bu yemek, sindirimi kolaylaştırır. Kalp sağlığını koruyarak damar tıkanıklığı riskini düşürür. Patlıcanın iç kısmı sebze, et ve peynir ile doldurulur. Yunan mutfağında da yer verilir. Malzemeleriniz hazırsa, kokusuyla bütün evi saracak patlıcanlı pabucaki tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patlıcan Pabucaki için

Malzemeler

  • 5 iri patlıcan
  • 1 soğan
  • 50 gr beyaz peynir
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 domates
  • 1 kahve fincanı lor peyniri
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 3 defne yaprağı
  • Tuz
  • Un
  • Taze fesleğen
Patlıcan Pabucaki

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesip 30 dakika tuzlu suda bekletin ve süzün. Patlıcanların içlerini bir kaşıkla oyup çıkarın.
  2. Çıkardığınız içleri kesme tahtası üzerinde kıyın. Fırın tepsisini yağlayın. Patlıcanları fırın tepsisine yan yana dizin.
  3. Soğanı temizleyip rendeleyin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Kıyılmış soğan ve patlıcan içlerini ilave edip soteleyin. Domatesleri soyup küçük doğrayın.
  4. Domates, beyaz peynir, lor peyniri, şeker ve tuzu sos tenceresine alıp 5 dakika pişirin. Ocaktan alın. Yumurtayı bir kasede çırpın.
  5. Pişen iç malzeme ve çırpılmış yumurtayı iyice karıştırın. İç malzemeyi tepsideki patlıcanların içlerine paylaştırın.
  6. Defne yapraklarını patlıcanların üzerine dizin. Üzerine birer tutam un serpiştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fesleğen yapraklarıyla süsleyin.
  7. Patlıcanlı pabucakiyi, sebzeli bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Patlıcan Pabucakinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlamadan önce ikiye ayırdığınız patlıcanlı limonlu suda bekletin. Böylece acılıkları gidecektir.
  2. Soğanları doğramak yerine rendeleyerek aromasını arttırabilirsiniz.
  3. İsteğe göre kelle peyniri veya teneke tulumu kullanabilirsiniz.
  4. Protein değerini arttırmak için, orta yağlı kuşbaşı et ilave edebilirsiniz.
  5. Patlıcanları pişirirken iç kısmının yumuşak kalmasına özen gösterin. Bu sayede iç harcını daha kolay doldurabilirsiniz.

1 Porsiyon Patlıcan Pabucaki Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan patlıcan pabucakinin bir porsiyonu, yaklaşık 160 kaloridir. Zengin besin değerleri ile sunulan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Vitamin ve mineral değeri yüksek olan sebze yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Osmanlı mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan hünkar beğendi tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo