ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ KATMERLİ BÖREK

Katmerli börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Katmerli börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörekotu

İç malzeme için

  • 50 gr pastırma
  • 1 çay bardağı rendelenmiş dil peyniri peyniri
  • 30 gr tereyağı

Katmerli börek Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri listenize bu muhteşem hamurişlerini eklemeyi unutmayın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve karbonatı ilave edip harmanlayın. Tereyağı ve yoğurt ekleyip yoğurun. Hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 6 saat bekletin. İç malzeme için pastırmaları ince doğrayın. Rendelenmiş dil peyniri ile harmanlayın.

Hamurların her birine dikdörtgen şekli verin. İncecik açıp üzerine eritilip ılınmış tereyağından gezdirerek dökün. Hamurun uzun tarafına iç malzemeden yerleştirip rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Ruloyu iki parmak genişliğinde dilimler halinde kesin. 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:01:14

bişey merak ettim. 8 parçaya böldüğüüz hamurlara dikdötgrn şekli verdikten sonra üstüste koyup mu açıcaz yoksa ayrı ayrı mı?

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.