ANASAYFA TARİFLER SAHUR TARİFLERİ HAŞHAŞLI VE CEVİZLİ ÇÖREK

Haşhaşlı Ve Cevizli Çörek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Haşhaşlı Ve Cevizli Çörek Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 kesme şeker
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 2 su bardağı ılık su

İç malzeme

  • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı  haşhaş
  • 1 su bardağı eritilmiş ılık tereyağı

Üzeri için

  • 2 yumurta sarısı

Haşhaşlı Ve Cevizli Çörek Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri.

  • Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu ilave edin.
  • Kalan 1 bardak suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur  yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 30 dakika kadar dinlendirin.
  • Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırıp merdane ile hazır yufka büyüklüğünde açın. Her birinin üzerine eritilmiş ılık tereyağından gezdirin.
  • Üzerlerine 2 çorba kaşığı ceviz ve 1 çorba kaşığı haşhaş serpin. Yufkaları üst üste yerleştirip 7-8 santimlik şeritler şeklinde boydan boya kesin. Her birini iki ucundan tutup birbirine ters yönde çevirerek burun.
  • Tepsiyi yağlayıp içine hamurları dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif defterinize cevizli çörek tarifini eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!