ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ PEYNİRLİ VE KREMALI BÖREK

Peynirli Ve Kremalı Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Peynirli Ve Kremalı Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 6 yufka
  • 2 su bardağı süt
  • 250 gr tereyağı
  • 3 dal dereotu
  • Yarım su bardağı krema
  • 4 yumurta
  • 3 kabak
  • 100 gr rendelenmiş parmesan peyniri
  • 350 gr çerkez peyniri 

Peynirli Ve Kremalı Börek Nasıl Yapılır?


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Süt, krema ve tereyağını tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Yumurtaları bir kâsede çırpın. Sıcak sütlü karışımdan 3-4 kaşık ekleyip karışımı ılıtın. Yumurtayı tereyağlı süte ekleyip karıştırın. Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotunu kıyın. Kabak, dereotu ve peynirleri bir kapta harmanlayın. Sıcak sütlü karışıma ilave edip karıştırın.

İlk yufkayı yağlanmış yuvarlak bir tepsiye yerleştirin. Üzerine bir kepçe dolusu sütlü karışımı yayın. Kalan yufkaları aralarına sütlü karışımdan ekleyip tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Böreği başka bir tepsiye aktarıp 10 dakika daha pişirin. Yuvarlak bir kalıpla kesip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!