ANASAYFA TARİFLER SANDVİÇ TARİFLERİ YAZ SANDVİCİ

Yaz Sandvici

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yaz Sandvici Tarifi İçin malzemeler

  • 2 susamlı ekmek
  • 4 kabak
  • 4 domates
  • 100 gr salam
  • 4 dal taze soğan sapı
  • 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • Kekik

İçecek için:

  • 1.5 kg çilek
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 su bardağı süt

Yaz Sandvici Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri ince halka şeklinde dilimleyin. Kabakların uçlarını kesip temizleyin. Uzunlamasına incecik dilimleyin.
  • Kaynar tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Kağıt havlu üzerine alıp suyunu süzün.
  • Taze soğanları temizleyip 3-4 parmak uzunluğunda doğrayın. Zeytinyağı, kekik ve sarımsağı bir kasede karıştırın.
  • Ekmekleri ortadan ikiye kesip (dilerseniz iç kısmını çıkarabilirsiniz) sandviç gibi enine kesin. Zeytin yağlı karışımı ekmeklerin içlerine sürün.
  • Domates dilimlerini hafif sırt sırta yerleştirin. Üzerine sırasıyla kabak dilimleri, taze soğan sapı ve salamları ikiye katlayıp ilave edin. Üst dilimi üzerine kapatıp hafifçe bastırın.
  • Çilekleri yıkayın. Süt, bal ve çilekleri blenderde ezin. Bardaklara paylaştırıp sandviçlerle servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!