ANASAYFA TARİFLER SANDVİÇ TARİFLERİ VİŞNELİ MİLFÖY SANDVİÇ

Vişneli Milföy Sandviç

Vişneli milföy sandviç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Vişneli Milföy Sandviç Tarifi İçin malzemeler

  • 8 milföy
  • 1 su bardağı vişne tanesi
    Kreması için
  • 500 ml süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (Soğuduktan sonra)

Vişneli Milföy Sandviç Nasıl Yapılır?

  • Milföylerden iki tanesini alıp iki kenarından birleştirin. Merdane yardımıyla hafif unlayarak çok incelmeyecek şekilde açın. Açtığınız hamurları iki tane yarım daire olacak şekilde kesin. Aynı işlemi diğer hamurlar için de yapın. Kestikten sonra tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
  • Krema için; sütü, unu, şekeri ve vanilyayı bir tencereye alıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen muhallebiyi arada bir karıştırarak soğutun. Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip iyice çırpın. Soğuyan milföylerin aralarını kesip kremayla doldurun ve vişne taneleri yerleştirip kapatın. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!