ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ YEŞİL KETÇAP

Yeşil ketçap

Yeşil ketçap

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

13 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yeşil ketçap tarifi için malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kg yeşil domates
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • 1/4 tatlı kaşığı kişniş
  • 1/2 tatlı kaşığı kekik
  • 1/4 tatlı kaşığı hardal tohumu (Yoksa koymayabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz (Artırılabilir)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/4 su bardağı üzüm sirkesi

Yeşil ketçap Nasıl Yapılır

  • Soğanı ve sarımsağı doğrayıp zeytinyağında soteleyin. İri doğranmış domatesleri, biberi ve baharatları ilave edip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Sonrasında şekeri ve sirkeyi döküp 12-13 dakika pişirin. Sürenin sonunda karışımı mutfak robotunda çekin. Dezenfekte ettiğiniz şişelere döküp serin bir yerde muhafaza edin.


    Sercan Çam
    @sercancam
    “Sonbaharda önceliğim yazı kışa saklamak. Annemden öğrendiklerim, mesleğimde öğrendiğim tekniklere eklenince henüz olgunlaşmamış mahsülleri de farklı şekilde değerlendirerek işlemeyi seviyorum.”

    Aydan Üstkanat’ın notu
    Mevsiminde besleniyorsak, yeşil domates kullanılmadan ekim ayı geçmemeli. Yeşil domates ketçabı bizim aksimize dünyada çok kullanılan bir sos. Bu yıl yeşil domatesle gelen en basit ve en önemli tarif bence buydu. Baharatları kendi damak tadınıza göre mutlaka gözden geçirin. Yeşil domates sosta bal, tuz, sarımsak ve sirke en önemli malzemeler, ötesi sizin damak tadınız.


    Ev yapımı ketçap tarifi için tıklayın
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.