ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TAHİN SOSLU BOMBAY FASULYE PİYAZI

Tahin Soslu Bombay Fasulye Piyazı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahin Soslu Bombay Fasulye Piyazı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı bombay fasulye
  • 3 dal taze kekik
  • 2 defne yaprağı
  • 3 taze soğan
  • 6 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • Yarım su bardağı tahin
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon

Üzeri için

  • 3 haşlanmış yumurta
  • Salatalık turşusu

Tahin Soslu Bombay Fasulye Piyazı Nasıl Yapılır?

Bir gece önceden ıslattığınız bombay fasulyeyi haşlayın. Altını kısıp, taze kekik ve defne yaprağını ekleyin. Yaklaşık 1 saat kısık ateşte haşlamaya devam edin. Otları alıp fasulyeleri süzün. Derin bir kaseye alıp ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve piyazlık doğradığınız soğanı ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp fasulyelerin üzerine ilave edin. Haşlanmış yumurta ve salatalık turşusu ile birlikte servis yapın.

Antakya Mutfağı ile özdeşleşen tahin soslu fasulye piyazı klasik yemeklerde farklılık arayanlar için güzel bir alternatif olacaktır.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!