ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ LİMON REÇELİ

Limon Reçeli

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

4 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limon Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 10 limon
  • 2 limon (ekstra)
  • 800 gr toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Limon Reçeli Nasıl Yapılır?

Limonları yıkayıp kabuklarını irice rendeleyin ve bir tencereye alın. 2 limonu ince dilimleyip ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyip 10 dakika kaynatın. Suyunu döküp işlemi bir kez daha tekrarlayın. Şeker, limon suyu ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon dilimleri ve kabuklarını içine ekleyip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Kavanoza doldurup soğumaya bırakın. Servis yapın.

Dilerseniz, ıtır çiçeği ile tatlandırılan ıtırlı limon reçeli tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.