ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KAYISI BADEMLİ KAYISI REÇELİ

Kayısı bademli kayısı reçeli

Kayısı bademli kayısı reçeli

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısı bademli kayısı reçeli tarifi için malzemeler

  • 1 kg toz şeker
  • 1 lt su
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 1 kg taze kayısı (Tercihen sert ve turuncu olanından)
  • 1 çay kaşığı limon tuzu veya limon suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Kayısı bademli kayısı reçeli Nasıl Yapılır

  • Şekeri, tarçın çubuğunu ve suyu derin bir tencereye alin. Orta ateşte, şerbet kıvamına gelene kadar 15 dakika kadar kaynatın. Taze kayısıları yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. Çekirdeklerinden 3 tanesini kırıp, içindeki bademleri reçelde kullanmak için ayırın. Tencerede kaynayan şerbetin içine kayısıları ve bademlerini atın. Orta- kısık ateşte 15 dakika pişirin. En son tereyağı ile limon tuzunu ilave edin. Eğer kayısıları pişirirken üzerinde köpük oluşuyorsa, delikli bir kepçe yardımı ile temizlemeyi ihmal etmeyin.
  • Reçeli çukur bir tepsiye aktarın. Üzerini tülbentle örtüp, güneş gören bir ortamda kıvamı yoğunlaşana kadar birkaç gün bekletin. Reçeli temiz kavanozlara aktarın. Kapağını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında muhafaza edin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.