ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ CEVİZLİ SARI KİRAZ REÇELİ

> CEVİZLİ SARI KİRAZ REÇELİ
Cevizli sarı kiraz reçeli
10 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli sarı kiraz reçeli tarifi için malzemeler
  • 1.5 kg sarı kiraz (Çekirdekleri temizlenmiş)
  • 50 g ceviz içi
  • 750 g toz şeker
  • 1-2 parça limon tuzu
Cevizli sarı kiraz reçeli Nasıl Yapılır

  • Çekirdekleri ve sapları temizlenmiş sarı kirazları yıkayıp süzdükten sonra iri doğranmış ceviz içi ile birlikte tencereye aktarın. Sarı kirazların aralarına, üzerini de kapatacak şekilde toz şeker serpin. Üzerini kapatıp oda ısısında, bir gece boyunca bu şekilde bekletin. 
  • Ertesi gün yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca limon tuzunu ekleyip ateşi kısın. Üzerinde biriken köpükleri temizlemeyi ihmal etmeyin. Reçeli yaklaşık 20 dakika boyunca kaynatın. Ocaktan alın, soğuyunca temiz ve kuru kavanozlara aktarın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.