ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BAHARATLI VE PEYNİRLİ GEVREKLER

BAHARATLI VE PEYNİRLİ GEVREKLER

Baharatlı ve peynirli gevrekler
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı ve peynirli gevrekler tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay kaşığı öğütülmüş beyaz biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Baharatlı ve peynirli gevrekler hazırlanışı

  •  Tereyağı, tuz ve beyaz biberi hamur yoğurma kabında karıştırın. Unu ekleyerek yoğurun. Kaşar peynirini ekleyin. Hamuru yuvarlayıp streç folyoya sarın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Dinlendirdiğiniz hamuru 3 milim kalınlığında açın. Kalıp yardımıyla ya da çay bardağının ağzıyla hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurları yerleştirin. Üzerine tuz ve baharatları serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!