ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ANTEP FISTIĞI REÇELİ

Antep Fıstığı Reçeli

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep Fıstığı Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg çağla antepfıstığı
  • 1.2 kg toz şeker
  • 1.5 litre su
  • Yarım limonun suyu

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Kabuk bağlamadan (çağla) toplanmış antep fıstıklarını tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Suyunu süzüp, toz şeker ilave edin ve 2 gece dinlendirin. Su ekleyip kıvam alana kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin ve 2-3 dakika kaynatın. Cam kavanozlara doldurun.

Dilerseniz, ceviz reçeli tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!