ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ZEREŞKLİ PİLAV

> ZEREŞKLİ PİLAV
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zereşkli pilav tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı pirinç Yarım su bardağı zereşk (İran'da bulunan bir tür baharat) Yarım çay kaşığı safran 1 çay kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı margarin 1.5 su bardağı sıcak su 1 tavuk but Kızartmak için sıvıyağ
Zereşkli pilav Nasıl Yapılır

Küçük bir tavada zereşk, 1 kaşık sıvıyağ, tozşeker ve safranı karıştırın. Orta ateşte 5 dakika kavurun. 

Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın. 1.5 bardak su ve margarini ekleyip sade pilav olarak pişirin.

Tavuk budunu haşlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp tavuk butu kızartın. 

Pilavı ortası delik kalıba alın. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.