ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ZEREŞKLİ PİLAV

Zereşkli Pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zereşkli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı zereşk (İran'da bulunan bir tür baharat)
  • Yarım çay kaşığı safran
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 tavuk but 

Kızartmak için;

Sıvıyağ

Zereşkli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Küçük bir tavada zereşk, 1 kaşık sıvıyağ, tozşeker ve safranı karıştırın. Orta ateşte 5 dakika kavurun. 
  • Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın. 1.5 bardak su ve margarini ekleyip sade pilav olarak pişirin.
  • Tavuk budunu haşlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp tavuk butu kızartın. 
  • Pilavı ortası delik kalıba alın. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
  • Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!