Zereşkli Pilav

Zereşkli Pilav
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Zereşkli Pilav için

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı zereşk (İran'da bulunan bir tür baharat)
  • Yarım çay kaşığı safran
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 tavuk but 

Kızartmak için;

Sıvıyağ

Zereşkli Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Küçük bir tavada zereşk, 1 kaşık sıvıyağ, tozşeker ve safranı karıştırın. Orta ateşte 5 dakika kavurun. 
  2. Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın. 1.5 bardak su ve margarini ekleyip sade pilav olarak pişirin.
  3. Tavuk budunu haşlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp tavuk butu kızartın. 
  4. Pilavı ortası delik kalıba alın. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
  5. Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo