ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ YASEMİN PİRİNÇLİ MANTARLI PİLAV

Yasemin pirinçli mantarlı pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yasemin pirinçli mantarlı pilav tarifi için malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı mantar
  • 2 su bardağı yasemin pirinci
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Yasemin pirinçli mantarlı pilav Nasıl Yapılır

Soğan ve dolmalık kırmızı biberi küp şeklinde doğrayıp tereyağında soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Küp doğradığınız mantarları ilave edip 4 dakika daha soteleyip kenara alın. Ayrı bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip hafif kavurun. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ve sotelediğiniz sebzeleri ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.