ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ YASEMİN PİR��NÇLİ MANTARLI PİLAV

Yasemin Pirinçli Mantarlı Pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yasemin Pirinçli Mantarlı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı mantar
  • 2 su bardağı yasemin pirinci
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Yasemin Pirinçli Mantarlı Pilav Nasıl Yapılır?

Soğan ve dolmalık kırmızı biberi küp şeklinde doğrayıp tereyağında soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Küp doğradığınız mantarları ilave edip 4 dakika daha soteleyip kenara alın. Ayrı bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip hafif kavurun. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ve sotelediğiniz sebzeleri ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın. 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!