ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ TAZE OTLU PİLAV

Taze otlu pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze otlu pilav tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı basmati pirinci
  • 4~5 dal taze maydanoz
  • 3~4 dal taze kereviz sapı
  • 3~4 dal taze dereotu
  • 4~5 dal taze fesleğen
  • 3~4 dal taze nane
  • 2 dal taze soğan
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Taze otlu pilav Nasıl Yapılır

Pirinci 2 saat tuzlu suda bekletin. Yıkayıp süzün ve yine tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Tüm otları ve taze soğanları ince kıyıp bir kasede karıştırın. Tereyağını bir tencerede eritin. Haşlayıp suyunu süzdüğünüz pirinci ve sıcak suyunu ekleyin. Tuz ile tatlandırıp kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan almadan hemen önce ince kıydığınız yeşillikleri ilave edin. Üzerini nemli bir bezle örtün. Kapağını sıkıca kapatıp demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.