ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ TAZE OTLU FİRİK PİLAVI

Taze Otlu Firik Pilavı

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Taze Otlu Firik Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı firik buğdayı
  • Yarım su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3~4 dal taze nane
  • 3~4 dal taze kekik
  • 3~4 dal taze fesleğen
  • 6~7 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Taze Otlu Firik Pilavı Nasıl Yapılır?

Nohudu bir gece önceden suda bekletin. Suyunu değiştirip yumuşayana kadar haşlayın. Tereyağı ile ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin. Soğan yumuşayınca yıkadığınız ve suyunu süzdüğünüz firik buğdayı ile pilavlık bulguru ekleyip 3-4 dakika soteleyin. Üzerine ince kıydığınız taze otları, tuzu, karabiberi ve 2 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Ocağın ısısını kısık ateşe getirerek bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen yemeğe haşlanmış nohudu ekleyip karıştırın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak 20 dakika dinlenmeye bırakın. Servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!