ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ TAVUKLU ŞARK PİLAVI

Tavuklu Şark Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Şark Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 parça tavuk göğüs eti
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 60 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuklu Şark Pilavı Nasıl Yapılır?

Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Tuz serpip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Eti kevgirle bir tabağa alıp tavuk suyunu saklayın.

Pirinci yıkayıp limonlu ve tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Soğanı soyup doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Tereyağını tencerede eritin. Tavuk etlerini ve soğanı ilave ederek kavurun. Ceviz, kekik, tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin. Pirinci ilave edip 3 bardak tavuk suyunu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten alıp üzerini kâğıt havluyla örtüp dinlendirin. Harmanlayıp servis tabaklarına alın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!