Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı kepekli bulgur
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 soğan
  • 45 gr tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak et suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • 500 gr tavuk göğüs eti
  • Kırmızı pul biber
Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

Davet sofralarınız için seçme lezzetler hazırlayın. Nohudu 1 gece önceden suda bekletin. Bulguru bol buyla yıkayıp suyunu süzün. Soğanı kıyıp tereyağında soteleyin. Tuz, et suyu ve suyu ekleyin. Kaynayınca bulguru ilave edip karıştırın. Üzerine nohut ve iri rendelenmiş havucu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. 20 dakika demlendirin. Tavuk etini haşlayıp suyunu süzün. Eti elinizle iri parçalar şeklinde didikleyin. Pilava ilave edin. Harmanlayıp üzerine pul biber serpin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, hafif ve sağlıklı sebzeli bulgur pilavı tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo