Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 200 g kuşbaşı tavuk eti
- 8~9 parça kurutulmuş domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- 7~8 dal fesleğen
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?
Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Arpa şehriye ve tavuk etini ilave edip şehriyelerin rengi hafif dönünceye kadar kavurun. İnce doğradığınız kurutulmuş domates, zeytinyağı ve suyu ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp tavuk etleri yumuşayıncaya kadar pişirin. İnce kıydığınız fesleğeni ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, çok sevilen domatesli arpa şehriye pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR