Şehriyeli Kuzu Kapama

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Şehriyeli Kuzu Kapama
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Şehriyeli Kuzu Kapama için

Malzemeler

  • 500 gr kuzu külbastı
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 40 gr margarin
  • Tuz
  • Karabiber

Süsleme için:

1 dal dereotu

Şehriyeli Kuzu Kapama

Nasıl Yapılır

Eti kuşbaşı doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Margarinin yarısını tavada eritip soğan, et ve sivribiberi kavurun. Domates ve biber salçalarını 2 çorba kaşığı suyla ezip tavaya ekleyin. Tuz ve karabiber serpip suyunu çekince ocaktan alın.

Ayrı bir tencerede kalan margarini eritip şehriyeleri kavurun. Etli malzemeyi ilave edip karıştırın. Suyunu ekleyip etler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.

Yemeği tahta kaşıkla bir kez harmanlayıp servis tabaklarına paylaştırın. Dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Midenizi bayram ettirecek sade kuzu kapama tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo