Şehriyeli Kuzu Kapama

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Şehriyeli Kuzu Kapama Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr kuzu külbastı
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 soğan
- 2 sivri biber
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 4 su bardağı sıcak su
- 40 gr margarin
- Tuz
- Karabiber
Süsleme için:
1 dal dereotu
Şehriyeli Kuzu Kapama Nasıl Yapılır?
Eti kuşbaşı doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Margarinin yarısını tavada eritip soğan, et ve sivribiberi kavurun. Domates ve biber salçalarını 2 çorba kaşığı suyla ezip tavaya ekleyin. Tuz ve karabiber serpip suyunu çekince ocaktan alın.
Ayrı bir tencerede kalan margarini eritip şehriyeleri kavurun. Etli malzemeyi ilave edip karıştırın. Suyunu ekleyip etler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
Yemeği tahta kaşıkla bir kez harmanlayıp servis tabaklarına paylaştırın. Dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Ayrı bir tencerede kalan margarini eritip şehriyeleri kavurun. Etli malzemeyi ilave edip karıştırın. Suyunu ekleyip etler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
Yemeği tahta kaşıkla bir kez harmanlayıp servis tabaklarına paylaştırın. Dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR