Ramazan Pilavı

Ramazan Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Ramazan Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı erişte
  • Yarım kg parça dana eti
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Ramazan Pilavı

Nasıl Yapılır

Pirinci bir saat tuzlu suda bekletin. Eti tencereye alın. İnce doğradığınız soğan ve suyu ilave edip pişirin. Başka bir tencerede tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın. Erişteyi ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ilave edip 5 dakika kavurun. Haşlanmış nohut, suyuyla birlikte et, tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 10 dakika daha pişirin. Tencerenin kapağını açıp üzerini kağıt havlu ile örterek tekrar kapağını kapatın. 20 dakika dinlendirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo