ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ RAMAZAN PİLAVI

Ramazan Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ramazan Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı erişte
  • Yarım kg parça dana eti
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Ramazan Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinci bir saat tuzlu suda bekletin. Eti tencereye alın. İnce doğradığınız soğan ve suyu ilave edip pişirin. Başka bir tencerede tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın. Erişteyi ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ilave edip 5 dakika kavurun. Haşlanmış nohut, suyuyla birlikte et, tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 10 dakika daha pişirin. Tencerenin kapağını açıp üzerini kağıt havlu ile örterek tekrar kapağını kapatın. 20 dakika dinlendirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!