ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ PİLAV ÜSTÜ DÖNER

Pilav Üstü Döner

Pilav Üstü Döner

Pilav üstü et döner, en sevilen sokak lezzetlerinden biridir. Yaprak şeklinde ince ince kesinler et döner, kızartıldıktan sonra pirinç pilavı ile birlikte servis edilir. Sunum için patates kızartması, domates ve kornişon turşu birlikte verilir. Peki, evde pilav üstü döner nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, pilav üstü döner tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak iskender ve tavuk döner tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pilav Üstü Döner Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • Sıcak su (1.5-2 su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Diğer malzemeler:

  • 1 adet patates
  • 1 paket hazır döner (300 gram)
  • 1 tane küçük soğan
  • 3 adet kornişon turşu
  • 1 adet domates
  • Bir demet maydanoz
  • 3 adet ince biber

Pilav Üstü Döner Nasıl Yapılır?

  • Pilav için; Bir tavaya sıvı yağ koyun. Pirinçleri önceden ıslatıp güzelce durulayın.
  • Ardından fazla suyunu süzün. Pirinçleri tavaya ekleyip kavurun.
  • Üzerine tuzu ekledikten sonra, uygun miktarda ılık su ekleyin.
  • Ocağın altını kısıp kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
  • Patatesin kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Başka bir tavada patatesleri kızartın.
  • Et döneri mikrodalgada maksimum derecede yaklaşık 8 dakika kadar pişirin.
  • Eğer mikrodalga yoksa, tavada paketin üzerinde verildiği şekilde kızartabilirsiniz.
  • Pişen pilavı servis tabağının kenarına koyun. Üzerine kızarttığınız et döneri ekleyin.
  • Kenarlarına ise patates kızartması, domates ve kornişon turşu ekleyip servis edin. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Pilav Üstü Döner Kaç Kalori?

  • Pilav üstü et dönerin 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 210 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!