ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ PEYNİRLİ YEŞİL PİLAV

Peynirli Yeşil Pilav

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Yeşil Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 1 küçük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş Mihaliç peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yumurta
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber

Peynirli Yeşil Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci kaynar tuzlu suda haşlayın. Üzerine soğuk su gezdirip suyu süzün. Peyniri ve soğanı rendeleyin. Maydanozları kıyın. Yumurtaların sarılarını bir kaseye ayırın ve mikserle çırpın. Tuz, baharatlar, maydanoz, soğan, peynir ve haşlanmış pirinci ilave edip karıştırın. Başka bir kapta yumurta aklarını köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın ve soğanlı karışıma ekleyerek karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın kabına dökerek önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin (pilavın bulunduğu kabı içinde su bulunan bir tepsinin içine yerleştirin). Düz bir tabağa ters çevirip sıcak servis yapın.

Hırtlama köfte tarifi için TIKLAYIN

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!