Patlıcanlı Ve Mantarlı Bulgur Pilavı

Patlıcanlı Ve Mantarlı Bulgur Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patlıcanlı Ve Mantarlı Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık iri bulgur
  • 2 su bardağı sebze suyu veya sıcak su
  • 1 soğan
  • 1 patlıcan
  • 7 kültür mantarı
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yenibahar
  • Tarçın
  • Tuz
  • Yarım demet nane
  • Toz şeker
Patlıcanlı Ve Mantarlı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

Patlıcanı alaca soyun. İri küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ve tuzla iyice ovalayıp fırın tepsisine alın. 180 dereceye ayarlanmış fırında ara ara karıştırarak pişirin. Patlıcanlar pişince fırından alın ve üzerine biraz toz şeker serpin ve harmanlayın. Ufak doğranmış soğanı zeytinyağıyla birlikte tavada çok kısık ateşte kavurun. İnce doğranmış mantarları ekleyin. Baharatları ilave edin. Soğanlar pişince bulguru ilave edip kavurun. 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Patlıcanları da aktarıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekince ocaktan alıp 15 dakika kapağını açmadan bekletin. Naneyi kıyıp pilava ekleyin. Yarım saat demlendirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo