ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ PATLICANLI VE MANTARLI BULGUR PİLAVI

Patlıcanlı Ve Mantarlı Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Patlıcanlı Ve Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık iri bulgur
  • 2 su bardağı sebze suyu veya sıcak su
  • 1 soğan
  • 1 patlıcan
  • 7 kültür mantarı
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yenibahar
  • Tarçın
  • Tuz
  • Yarım demet nane
  • Toz şeker

Patlıcanlı Ve Mantarlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Patlıcanı alaca soyun. İri küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ve tuzla iyice ovalayıp fırın tepsisine alın. 180 dereceye ayarlanmış fırında ara ara karıştırarak pişirin. Patlıcanlar pişince fırından alın ve üzerine biraz toz şeker serpin ve harmanlayın. Ufak doğranmış soğanı zeytinyağıyla birlikte tavada çok kısık ateşte kavurun. İnce doğranmış mantarları ekleyin. Baharatları ilave edin. Soğanlar pişince bulguru ilave edip kavurun. 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Patlıcanları da aktarıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekince ocaktan alıp 15 dakika kapağını açmadan bekletin. Naneyi kıyıp pilava ekleyin. Yarım saat demlendirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!