ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ PATLICANLI İÇ PİLAV

Patlıcanlı İç Pilav

Patlıcanlı iç pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı İç Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 2 patlıcan
  • 2 soğan
  • 3 dal maydanoz
  • 2 dal dereotu
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 4.5 su bardağı et suyu
  • 45 g tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Patlıcanlı İç Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda 10 dakika bekletin.
  • Soğanları soyup kıyın. Maydanozu ve dereotunu temizleyip kıyın. Kuş üzümünün saplarını temizleyip yıkayın.
  • Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Pembeleşen soğana ekleyip tuzla tatlandırın.
  • Yüksek ateşte devamlı karıştırarak 10 dakika pişirin. Kuş üzümü, fıstık ve et suyunu ekleyip su kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Patlıcanların suyunu süzüp ısıttığınız Ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  • Kapağını kapatıp altını kısın ve pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Kızarttığınız patlıcanları ve ince kıydığınız maydanoz ve dereotlarını ilave edip karıştırın.
  • Üzerine kağıt havlu örtün ve 10 dakika dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, farklı yemeklerde de kullanabileceğiniz iç pilav tarifini notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.