ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ PAKİSTAN USULÜ BİRYANİ PİLAVI

Pakistan usulü biryani pilavı

Kaç
Kişilik

7 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pakistan usulü biryani pilavı tarifi için malzemeler

  • 500 gr basmati pirinci 500 gr kemiksiz tavuk eti 4-5 sivribiber 1 iri soğan 300 gr tereyağı 1 litre su 1 çorba kaşığı karışık baharat 4 diş karanfil 4 yeşil kakule 5 tane karabiber 1 siyah kakule 1 çubuk tarçın Bir tutam kuru safran 1 tatlı kaşığı tuz

Pakistan usulü biryani pilavı Nasıl Yapılır

Soğan ve sivribiberleri temizleyip kıyın. Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün.
Tereyağını tencerede kızdırıp soğan ve sivribiberi kavurun. Su, tuz ve safran haricindeki baharatları ilave edip kaynatın. Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci ilave edip karıştırın. Suyunu çekince ateşten alın.
Safranı küçük bir kaseye alıp 3 kaşık su ilave ederek ezin. Pilavdan 4-5 kaşık alıp safrana ekleyerek karıştırın. Safranlı pilavı tenceredeki pilava ekleyip harmanlayın. 5-6 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:39:41

Biryani etinin ayrı bir sosda beklemesi gerekir

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.