ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ÖZBEK PİLAVI

Özbek pilavı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Özbek pilavı tarifi için malzemeler

  • 500 gr baldo pirinç
  • 500 gr kuzu eti
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 soğan
  • 2 havuç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 3 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Özbek pilavı Nasıl Yapılır

Nohudu bol suyla yıkayıp suyunu süzün ve haşlayın. Pirinci nişastası gidene kadar yıkayın. Üzerine ılık su ekleyip 20 dakika bekletin ve suyunu süzün. Tereyağını tencereye alıp eritin. Kuzu etini ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun. Jülyen doğradığınız havucu ilave edin. Haşlanmış nohut, et suyu, tuz ve karabiber ilave edip kaynatın. Pirinci ekleyin. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp kapağını kapatın ve dinlendirin. Servis yapın. 

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.