ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ OTLU VE ACILI TEL ŞEHRİYE

Otlu ve acılı tel şehriye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu ve acılı tel şehriye tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı tel şehriye
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 acı kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen
  • 1 çorba kaşığı ince kıyılmış mercan köşk
  • 200 gr otlu peynir
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Otlu ve acılı tel şehriye Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Zeytinyağını tencerede ısıtıp sarımsakları kavurun. Tel şehriyeyi ve kıyılmış otları ekleyip kavurun. Sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.

Tel şehriyeyi ocaktan alıp ufalanmış peynir ve zar şeklinde doğranmış acı kırmızıbiberi ilave edin. Harmanlayıp 10 dakika dinlendirin. Hemen servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.