Mansaf

Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Mansaf Tarifi İçin malzemeler
Pilav için
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı safran
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1.5 su bardağı su
- Tuz
Et için
- 150 gr kuzu eti
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı badem
- 2 yaprak lavaş ekmeği
Mansaf Nasıl Yapılır?
- Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Su, tuz ve safranı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmeye bırakın.
- Kuzu etini kuş başı doğrayın. Bir tencerede bol suyla haşlayın. Suyunu süzüp yoğurtla karıştırın.
- Bademi yağsız tavaya alıp kavurun. Lavaş ekmeğini bir tabağa alın. Üzerine pilavı, etrafına etleri yerleştirin. Kavrulmuş badem serpiştirerek sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR