ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ LİMONLU BAHAR PİLAVI

Limonlu Bahar Pilavı

Limonlu bahar pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Bahar Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı yasemin pirinci
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (Dövülmüş)
  • 75 g file Antep fıstığı
  • 1 çay bardağı mısır tanesi (Konserve)
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1.5 su bardağı sebze suyu
  • Tuz

Üzeri için

  • Dereotu (İnce kıyılmış)

Limonlu Bahar Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsakları pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Antep fıstığı, konserve mısır, rendelenmiş limon kabuğu ve yasemin pirincini ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurup sebze suyunu ilave edin. Tuz ile tatlandırıp pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp tencerenin üzerini temiz bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin. Dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Sade bahar pilavı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!