ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KUZU ETLİ VE BAKLALI PİLAV

Kuzu Etli Ve Baklalı Pilav

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuzu Etli Ve Baklalı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kuzu but eti
  • 500 gr kuru bakla
  • 300 gr kepekli bulgur
  • 50 gr çam fıstığı
  • 50 gr kabukları soyulmuş badem
  • 40 gr tereyağı
  • 50 gr kabukları soyulmuş Antep fıstığı
  • Ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı karışık baharat
  • Tuz
  • Karabiber

Kuzu Etli Ve Baklalı Pilav Nasıl Yapılır?

Ayçiçek yağını tencereye alın. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş kuzu etini ekleyip birkaç dakika kavurun. Soğanı ikiye bölün. Tuz, karabiber ve etin üzerini geçecek kadar suyu tencereye ekleyin. Kısık ateşte 1.5 saat pişirin. Baklaları 20 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Kepekli bulguru tereyağında 1-2 dakika kavurun. 2 su bardağı et suyunu ve baharatları ekleyerek bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 7 dakika pişirin. Haşlanmış baklaları bulgura ilave edin ve 4 dakika daha pişirin. Çam fıstığı, Antep fıstığı ve uzun kesilmiş bademleri bir tavada yağsız olarak kavurun. Baklalı pilavı servis tabağına alın. Et ve kuruyemişleri üzerine ekleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!