Kuzu Etli Ve Baklalı Pilav

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Kuzu Etli Ve Baklalı Pilav
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuzu Etli Ve Baklalı Pilav için

Malzemeler

  • 1 kuzu but eti
  • 500 gr kuru bakla
  • 300 gr kepekli bulgur
  • 50 gr çam fıstığı
  • 50 gr kabukları soyulmuş badem
  • 40 gr tereyağı
  • 50 gr kabukları soyulmuş Antep fıstığı
  • Ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı karışık baharat
  • Tuz
  • Karabiber
Kuzu Etli Ve Baklalı Pilav

Nasıl Yapılır

Ayçiçek yağını tencereye alın. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş kuzu etini ekleyip birkaç dakika kavurun. Soğanı ikiye bölün. Tuz, karabiber ve etin üzerini geçecek kadar suyu tencereye ekleyin. Kısık ateşte 1.5 saat pişirin. Baklaları 20 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Kepekli bulguru tereyağında 1-2 dakika kavurun. 2 su bardağı et suyunu ve baharatları ekleyerek bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 7 dakika pişirin. Haşlanmış baklaları bulgura ilave edin ve 4 dakika daha pişirin. Çam fıstığı, Antep fıstığı ve uzun kesilmiş bademleri bir tavada yağsız olarak kavurun. Baklalı pilavı servis tabağına alın. Et ve kuruyemişleri üzerine ekleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo