KÖRİLİ VE PATLICANLI BULGUR PİLAVI

4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Körili ve patlıcanlı bulgur pilavı tarifi için malzemeler
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Köri
  • 1 kemer patlıcanı
  • 2 çarliston biber
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
Körili ve patlıcanlı bulgur pilavı hazırlanışı

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Patlıcanı küp şeklinde doğrayıp 10-15 dakika tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp iyice kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak bekletin.

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Şerit doğranmış biberleri ekleyip soteleyin.

Bulguru yıkayıp süzdükten sonra ilave edin ve birkaç dakika kavurun. Köri, karabiber ve tuzu ekleyin. Sıcak suyu ilave edip önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Suyunu çekmeye yakın kızarmış patlıcanları ekleyip karıştırın. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!