ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KÖRİLİ VE PATLICANLI BULGUR PİLAVI

Körili Ve Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Körili Ve Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Köri
  • 1 kemer patlıcanı
  • 2 çarliston biber
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Körili Ve Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip.

  • Patlıcanı küp şeklinde doğrayıp 10-15 dakika tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp iyice kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak bekletin.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Şerit doğranmış biberleri ekleyip soteleyin.
  • Bulguru yıkayıp süzdükten sonra ilave edin ve birkaç dakika kavurun. Köri, karabiber ve tuzu ekleyin.
  • Sıcak suyu ilave edip önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Suyunu çekmeye yakın kızarmış patlıcanları ekleyip karıştırın. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

    Dilerseniz, pratik patlıcanlı pilav tarifine göz atabilir, misafirlerinize nefis bir sunum hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!