ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ KIRMIZI FASULYELİ BULGUR PİLAVI

Kırmızı fasulyeli bulgur pilavı

Kırmızı fasulyeli bulgur pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kırmızı fasulyeli bulgur pilavı tarifi için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı iri pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • 1.5 su bardağı haşlanmış kırmızı fasulye
  • 200 g istiridye mantarı
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Kırmızı fasulyeli bulgur pilavı Nasıl Yapılır

  • Tereyağını bir tencerede eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Pilavlık bulgur, sıcak su ve tuzu ilave edip bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav suyunu çekmeye başladığında haşlanmış kırmızı fasulyeyi ilave edip karıştırın. Tamamen suyunu çekince ocaktan alın. Üzerine bir havlu ile örterek demlenmeye bırakın. 
  • Zeytinyağının yarısını bir tavada ısıtın. İstiridye mantarlarının her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Kalan zeytinyağını ayrı bir tavada ısıtın. Tel şehriyeyi ilave edip renkleri dönünceye kadar kavurun. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  • Kızarmış mantar ve kavrulmuş şehriyeleri bulgur pilavının üzerine ilave edip harmanlayın ve sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.