Kırmızı Fasulyeli Bulgur Pilavı

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Kırmızı Fasulyeli Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kırmızı Fasulyeli Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı iri pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • 1.5 su bardağı haşlanmış kırmızı fasulye
  • 200 g istiridye mantarı
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı Fasulyeli Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını bir tencerede eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Pilavlık bulgur, sıcak su ve tuzu ilave edip bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav suyunu çekmeye başladığında haşlanmış kırmızı fasulyeyi ilave edip karıştırın. Tamamen suyunu çekince ocaktan alın. Üzerine bir havlu ile örterek demlenmeye bırakın. 
  2. Zeytinyağının yarısını bir tavada ısıtın. İstiridye mantarlarının her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Kalan zeytinyağını ayrı bir tavada ısıtın. Tel şehriyeyi ilave edip renkleri dönünceye kadar kavurun. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  3. Kızarmış mantar ve kavrulmuş şehriyeleri bulgur pilavının üzerine ilave edip harmanlayın ve sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo