ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KESTANELİ BULGUR PİLAVI

Kestaneli Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı köy tipi iri bulgur
  • 2 su bardağı sıcak et suyu
  • 100 gr kestane
  • 1 orta boy soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 3~4 dal dereotu
  • Tuz

Kestaneli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Kestaneleri bıçakla çizip tencerede tuzlu suyla haşlayın. Dış ve iç kabuklarını soyup ikiye bölün. Soğanları ufak doğrayıp tencerede tereyağıyla kavurun. Sıcak et suyunu ilave edip kalan tereyağını, kuru üzümü ve baharatları ekleyip kaynatın. Su kaynayınca bulguru ve kestaneleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 3-4 dakika orta daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!