ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KESTANELİ BULGUR PİLAVI

Kestaneli Bulgur Pilavı

Kestaneli bulgur pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı köy tipi iri bulgur
  • 2 su bardağı sıcak et suyu
  • 100 gr kestane
  • 1 orta boy soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 3~4 dal dereotu
  • Kuru kayısı
  • Tuz

Kestaneli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Kestaneleri bıçakla çizip tencerede tuzlu suyla haşlayın.
  • Dış ve iç kabuklarını soyup ikiye bölün. Soğanları ufak doğrayıp tencerede tereyağıyla kavurun.
  • Sıcak et suyunu ilave edip kalan tereyağını, kuru üzümü ve baharatları ekleyip kaynatın.
  • Su kaynayınca bulguru ve kestaneleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 3-4 dakika orta daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • 20 dakika demlendirin. Üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!