Kestaneli Bulgur Pilavı
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Kestaneli Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı köy tipi iri bulgur
- 2 su bardağı sıcak et suyu
- 100 gr kestane
- 1 orta boy soğan
- 30 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 3~4 dal dereotu
- Kuru kayısı
- Tuz
Kestaneli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
- Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Kestaneleri bıçakla çizip tencerede tuzlu suyla haşlayın.
- Dış ve iç kabuklarını soyup ikiye bölün. Soğanları ufak doğrayıp tencerede tereyağıyla kavurun.
- Sıcak et suyunu ilave edip kalan tereyağını, kuru üzümü ve baharatları ekleyip kaynatın.
- Su kaynayınca bulguru ve kestaneleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 3-4 dakika orta daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- 20 dakika demlendirin. Üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR