ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ KAVURMALI KEPEKLİ BULGUR PİLAVI

Kavurmalı kepekli bulgur pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kavurmalı kepekli bulgur pilavı tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı kepekli bulgur
  • 200 gr kuşbaşı dana eti
  • 30 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 su bardağı su
  • Tuz

Kavurmalı kepekli bulgur pilavı Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Dana etini tencerede tereyağı ile kavurun. Kırmızı pul biber ve salçayı ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. Suyu ve tuzu ekleyin. tencerenin kapağını kapatıp su kaynayınca bulguru ekleyerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 20 dakika demlendirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.