ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KARİDYE PİLAVI

Karidye Pilavı

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Karidye Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg karides
  • 500 gr arpacık soğan
  • 40 gr sarımsak
  • 150 gr havuç
  • 200 gr kereviz sapı
  • 200 gr kök kereviz
  • 50 ml elma sirkesi
  • 150 ml zeytinyağı
  • 30 ml üzüm sirkesi
  • 20 gr deniz tuzu
  • 15 gr beyaz tane karabiber
  • 2 limon
  • 5 defne yaprağı
  • 60 gr un
  • 200 gr taze soğan (yeşil kısımları)
  • 25 ml zeytinyağı
  • 1/5 bağ dereotu

Karidye Pilavı Nasıl Yapılır?

Bir tülbente defne yaprağı ve tane karabiberden oluşan bir buket hazırlayın. Yemeğin yapılacağı tencereye yerleştirin. Kerevizin saplarını ve köklerini temizleyin. Kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Limonu suda bekletin. Havuçların dış kabuklarını kazıyıp küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları halka şeklinde doğrayın. Zeytinyağının 50 ml'sini iyice ısıtıp un ile hafif ateşte meyane hazırlayın. Diğer bir tencerede zeytinyağının geri kalanını iyice ısıtın. Küp doğradığınız havuçları ekleyip rengi dönünceye kadar kavurun. Kabukları soyulmuş arpacık soğanları ilave ederek 2- 3 dakika daha soteleyin. Aynı karışıma sarımsak, kereviz, üzüm ve elma sirkesini ekleyip 500 ml suyla kaynatın. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Daha önce hazırladığınız meyaneyi yavaş yavaş tahta kaşıkla aynı yöne doğru karıştırarak ilave edin. Meyanenin kokusu kayboluncaya kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp oda sıcaklığında 5 dakika dinlendirin. Kabukları temizlenmiş karidesleri ilave edin. 5 dakika sonra süzgeçle karides ve sebzeleri içinden alın. Tencerede kalan buket garni ve sebze suyunu yaklaşık 1/3'ünü çekinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca karides, sebzeler ve taze soğanın yeşil yapraklarını ekleyin. Üzerine çok az sızma zeytinyağı ilave edin. Servis yapın.  
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!