ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ KALPAK PİLAVI

KALPAK PİLAVI

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kalpak pilavı tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 300 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 250 gr dilimlenmiş mantar
  • 2 havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 defne yaprağı
  • 1/3 demet maydanoz
  • 3 su bardağı sıcak et suyu veya su
  • Tuz
  • Karabiber
Kalpak pilavı hazırlanışı

Pirinçleri ayıklayıp yıkayın. Tuzlu suda 30 dakika bekletin. Tencereye tereyağını ekleyip eritin. Üzerine suyunu süzdüğünüz pirinç ve defne yaprağını ilave edip soteleyin. 3 su bardağı sıcak su ekleyip kaynatın. Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Ayrı bir tencereye 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ekleyip, yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Soğan yumuşayınca kıymayı ilave edin. Kıymayı kavurduktan sonra tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtın. Rendelediğiniz havuçları ekleyip soteleyin. Yumuşayınca havuçları tavadan alın. Aynı tavaya 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ekleyip mantarı ilave edin. 2 dakika soteledikten sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Derin bir kaseye kıymayı ekleyin. Üzerine sırayla mantar ve havucu ekleyip yayın. Pirinç pilavını ekleyip kaşıkla bastırın. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!