ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KALBUNİ PİLAVI

Kalbuni Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kalbuni Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 50 gr kuş üzümü
  • 50 gr çekirdeksiz siyah üzüm
  • 75 gr İzmir çekirdeksiz üzüm
  • 500 gr fındık büyüklüğünde kesilmiş kuzu eti
  • 4 su bardağı et suyu veya su
  • 100 gr tereyağı
  • 50 gr kabuksuz badem içi
  • 50 gr Antep fıstığı içi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/3 çay kaşığı tarçın
  • 1/3 çay kaşığı toz kakule
  • Tuz

Kalbuni Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinci bol suyla yıkayın ve suyunu süzün. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyip yumuşayana kadar suda bekletin. Diğer üzümleri de temizleyip yıkayın ve suyunu süzün. Etleri yıkayıp tencereye alın. Üzerine 3 yemek kaşığı et suyu ekleyin ve kavurarak pişirin. 50 gr tereyağını tavada eritin. Badem ve Antep fıstıklarını ekleyin. Bademler pembeleşince üzümleri ekleyin. birkaç saniye kavurup tavayı ocaktan alın. Pirinç, kalan et suyu, kavrulmuş fıstık, badem ve üzüm karışımını etlere ilave edin. Tuzla tatlandırın. Kısık ateşte pirinç taneleri yumuşayana kadar pişirin. Kalan tereyağını bir tavada eritip pilavın üzerine gezdirin. 1-2 dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alın. Pilavın üzerini kağıt havluyla kapatıp 10 dakika demlendirin. Tarçın ve kakule serpip sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!