ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ KALBUNİ PİLAV

Kalbuni pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kalbuni pilav tarifi için malzemeler

  • 500 gr baldo pirinç
  • 2 gr damla sakızı
  • 150 gr parça kuzu eti
  • 50 gr badem
  • 30 gr kuş üzümü
  • 30 gr İzmir üzümü (sultaniye)
  • 100 gr tereyağı
  • 60 cl et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tarçın
  • Tel safran
  • 1/4 dereotu ve maydanoz

Kalbuni pilav Nasıl Yapılır

Bir saat sıcak suda beklettiğiniz pirinci soğuk suyla yıkayıp süzün. Üzümleri yıkayıp 10 dakika suda bekletin. Etleri soteleyip üzerine çok az su ilave ederek pişirin ve kavurun. Ayrı tavada badem ve fıstıkları tereyağında soteleyin. Pirinci ilave edip 5 dakika kavurun. Tuz, karabiber, tarçın, tel safran, damla sakızı, üzüm ve et suyunu ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika kısık ateşte pişirin. İnce doğranmış dereotu ve maydanoz ile servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.