İstiridye Mantarlı Bulgur Pilavı

İstiridye Mantarlı Bulgur Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
İstiridye Mantarlı Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı siyez bulguru
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 arpacık soğan
  • 2 yemek kaşığı küp doğranmış salçalık kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr istiridye mantarı
  • Kuru kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
İstiridye Mantarlı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

1 yemek kaşığı zeytinyağını ve tereyağını pilav tenceresinde ısıtıp kıyılmış arpacık soğanları kavurun. Siyez bulgurunu, sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ocağı kısın. 15 dakika pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın. İstiridye mantarlarını tek tek temizleyip yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Kıyılmış salçalık kırmızıbiberi, nar ekşisi ile 1 yemek kaşığı zeytinyağı karışımını ve tuzu üzerlerine eşit dağıtacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece ayarlı fırında, 10 dakika pişirin. Pilavı servis tabağına aktarın. Fırında pişirilmiş istiridye mantarlarını yerleştirin. Bekletmeden servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo