ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ İSTİRİDYE MANTARLI BULGUR PİLAVI

İstiridye Mantarlı Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İstiridye Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı siyez bulguru
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 arpacık soğan
  • 2 yemek kaşığı küp doğranmış salçalık kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr istiridye mantarı
  • Kuru kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

İstiridye Mantarlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

1 yemek kaşığı zeytinyağını ve tereyağını pilav tenceresinde ısıtıp kıyılmış arpacık soğanları kavurun. Siyez bulgurunu, sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ocağı kısın. 15 dakika pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın. İstiridye mantarlarını tek tek temizleyip yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Kıyılmış salçalık kırmızıbiberi, nar ekşisi ile 1 yemek kaşığı zeytinyağı karışımını ve tuzu üzerlerine eşit dağıtacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece ayarlı fırında, 10 dakika pişirin. Pilavı servis tabağına aktarın. Fırında pişirilmiş istiridye mantarlarını yerleştirin. Bekletmeden servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!