ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ İSTANBUL PİLAVI

İstanbul pilavı

İstanbul pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İstanbul pilavı tarifi için malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 1 lt su (Tavuk etini haşlamak için)
  • 1 dal kereviz yaprağı (Tavuk etini haşlamak için)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1’er çay kaşığı tuz, zerdeçal, toz şeker
  • 1 su bardağı bezelye (Dondurulmuş)
  • Yarım çay bardağı Antep fıstığı içi
  • Yarım çay bardağı badem içi (Çiğ)

İstanbul pilavı Nasıl Yapılır

  • Tavuk etini tencereye alın, suyu ve kereviz yapraklarını ekleyin. Yarım saat haşlayın. Daha sonra suyunu kullanmak üzere bir kaba ayırın. Tavuk eti de soğuyunca elinizle ince ince didikleyin.
  • Pirinci sıcak suda 15 dakika bekletin. Daha sonra akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün.
  • Küçük bir tavada Antep fıstığı içini ve bademleri kavurun.
  • Dondurulmuş bezelyeleri de 15 dakika haşlayın. Daha sonra süzün.
  • Tereyağını pilavı pişireceğiniz tencerede eritin. Süzmüş olduğunuz pirinci, tuzu, şekeri ve baharatını ekleyip kavurmaya başlayın.
  • Pirinci 5 dakika kavurduktan sonra 2 bardak sıcak suyu ilave edin. Birkaç taşım kaynayınca tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın. Pirinçler suyunu çekince tencerenin kapağını açın. Didiklenmiş tavuk etini, haşlayıp süzdüğünüz bezelyeleri, kavurduğunuz Antep fıstığını ve badem içini ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.