ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ HAVUÇLU PİLAV

Havuçlu pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuçlu pilav tarifi için malzemeler

  • 4 havuç
  • 3 soğan
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2.5 su bardağı baldo pirinç
  • Zeytinyağı
  • 15 gr tereyağı
  • Su
  • Tuz

Havuçlu pilav Nasıl Yapılır

Temizlenmiş havuçları uzunlamasına ikiye kesin. Havucun iç kısmındaki beyaz kısımları keserek kibrit çöpü kalınlığında ve uzunlamasına doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Havuçları yumuşayıncaya kadar kavurun. Aynı tavada küçük doğradığınız soğanları kavurun. Geniş bir tencerenin en altına havuçları yayın. Üzerine soğan ilave edin. Nohut ve pirinci ekleyin. Üzerini geçecek kadar su, tuz ve tereyağını ilave edin. Orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Servis yapın.

Domates soslu tereyağlı köfte tarifi için TIKLAYIN

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.