Fırında Tavuk Ve Kajulu Pilav

Fırında Tavuk Ve Kajulu Pilav
18 Şubat 2025

Fırında nar gibi kızarmış tavuk ve yanında kaju fıstığının nefis dokunuşuyla zenginleşen mis gibi bir pilav... Yumuşacık, lezzet dolu tavuklar; baharatların ve yoğurdun harmanlanmasıyla mükemmel bir aroma kazanırken, kajulu pilav ise kavrulmuş fıstıkların verdiği hafif çıtırlık ve tereyağının eşsiz lezzetiyle damakları şenlendiriyor. İşte Fırında Tavuk ve Kajulu Pilav tarifi:

Kayısılı Ve Bademli Pilav tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Fırında Tavuk ve Kajulu Pilav kaç kaloridir?

Bir porsiyon Fırında Tavuk ve Kajulu Pilav 800 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Tavuk Ve Kajulu Pilav için

Malzemeler

Fırında Tavuk İçin:

  • 4 adet tavuk but veya kalçalı but
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarımçay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı su

Kajulu Pilav İçin:

  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu veya su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarımsu bardağı kaju fıstığı
  • 1 küçük kuru soğan 
  • Yarımçay kaşığı tarçın 
  • Yarımçay kaşığı tuz
  • Yarımçay kaşığı karabiber
Fırında Tavuk Ve Kajulu Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Yoğurt, zeytinyağı, salça, sarımsak ve baharatları bir kapta karıştırın.
  2. Tavukları bu sosla iyice kaplayın ve en az 30 dakika (tercihen 2 saat) buzdolabında dinlendirin.
  3. Bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine yarım çay bardağı su ekleyip Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40-45 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
  4. Kajulu pilav için, nişastasını bırakması için pirinci birkaç kez yıkayıp süzün.
  5. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Kajuları ekleyip hafifçe kavurun.
  6. İnce doğranmış soğanı ilave edip yumuşayana kadar kavurun.
  7. Pirinci de ekleyerek 3-4 dakika kavurun.
  8. Sıcak tavuk suyu veya suyu, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.
  9. Pilavı ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin, ardından nazikçe karıştırın.
  10. Fırında tavuk ve kajulu pilav'ı servis tabağına alarak üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Fırında tavuk ve kajulu pilavın yanına bir kase soğuk yoğurt eklemek, hem lezzet hem de besin değeri açısından yemeği tamamlar.
  • Pilavın yanına taze roka, nane veya maydanoz gibi yeşillikler ekleyerek, yemeği daha hafif ve ferah bir hale getirebilirsiniz.
  • Pilavın üzerine taze doğranmış fesleğen veya dereotu serpebilir, tavuğun yanında birkaç dal taze kekik ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Tavukların düzgünce kızarması için fırın tepsisine yerleştirmeden önce iyice yağlayın. Tavuğun üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek daha çıtır bir yüzey elde edebilirsiniz.
  • Pilavı pişirirken, tencerenin kapağını kapalı tutarak suyunun buharla kaybolmasını sağlayın. Pilavı demlendikten sonra karıştırarak, tane tane olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Pilavı pişirirken tavuk suyu kullanmak pilavın lezzetini artırır ve daha zengin bir tat verir. Pirinçlerin tane tane olması için pilavı demlendirmeyi unutmayın.
  • Kajuları pilavda kullanmadan önce hafifçe kavurun. Bu, hem lezzetini artırır hem de kıtırlık kazandırır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo