ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ FİRİKLİ YAZ PİLAVI

Firikli yaz pilavı

Firikli yaz pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Firikli yaz pilavı tarifi için malzemeler

  • 1 küçük patlıcan
  • 1 küçük kabak
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı firik bulguru
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Firikli yaz pilavı Nasıl Yapılır

  • Patlıcanı alacalı soyun ve küp şeklinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Kabuğunu soyduğunuz kabağı ve salçalık kırmızı biberi küp doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Patlıcanların suyunu süzüp tencereye ekleyin. Sırasıyla kabak ve biberleri de ekleyip hepsini birlikte kavurun.
  • Firik bulgurunu yıkayıp ekleyin ve üzerine sıcak suyu ilave edin. Tuzla tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.