ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ EZOGELİN PİLAVI

Ezogelin Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ezogelin Pilavı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 yeşil biber
  • 2 domates
  • 1 defne yaprağı
  • 1 kırmızı biber
  • 3.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Yarım demet maydanoz

Ezogelin Pilavı Nasıl Yapılır?

Kilis'in meşhur yemeği ezogelin pilavı nasıl yapılır? 

Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Arpa şehriyeleri rengi dönene kadar kavurun. Üzerine yıkanmış pirinç ve bulguru ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edin. İnce kıydığınız biberler, rendelediğiniz domatesler ve defne yaprağını ekleyip karıştırın. Suyunu ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısın. Pilav demlendikten sonra servis tabağına alın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.