Ezogelin Pilavı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Ezogelin Pilavı Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1 yeşil biber
- 2 domates
- 1 defne yaprağı
- 1 kırmızı biber
- 3.5 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için
- Yarım demet maydanoz
Ezogelin Pilavı Nasıl Yapılır?
Kilis'in meşhur yemeği ezogelin pilavı nasıl yapılır?
Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Arpa şehriyeleri rengi dönene kadar kavurun. Üzerine yıkanmış pirinç ve bulguru ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edin. İnce kıydığınız biberler, rendelediğiniz domatesler ve defne yaprağını ekleyip karıştırın. Suyunu ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısın. Pilav demlendikten sonra servis tabağına alın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR