ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ETLİ YARMA PİLAVI

Etli yarma pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli yarma pilavı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı yarma (aşurelik buğday)
  • 8 çorba kaşığı kavurma eti
  • 1 baş soğan
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber

Etli yarma pilavı Nasıl Yapılır


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Yarmayı, bir gece önceden suyla dolu bir kasede yumuşatın. Ertesi gün süzüp geniş bir tencereye alın. Üzerine 3-4 parmak çıkacak şekilde su ekleyip haşlayın. Yaklaşık 35 dakika sonra ateşten alıp süzün ve bir yerde bekletin.

Bir tencerede kavurma et ve kıyılmış soğanı 5-6 dakika kavurun. Üzerine 3 bardak su, haşlanmış yarma, tuz ve karabiber ilave edip orta ateşte pişirin.

Pilav suyunu çekince kısık ateşe alın ve yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tereyağında kavrulmuş kırmızıbiberli sosu üzerinde gezdirin.

Pilavı 15-20 dakika dinlendirin. Tahta kaşıkla yarmaların ezilmemesine dikkat ederek karıştırın. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

Maroon12.10.2016 16:55:09

Lezzetli görünüyor...

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.