ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ DEREOTLU VE CİĞERLİ PİLAV

Dereotlu ve ciğerli pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dereotlu ve ciğerli pilav tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 100 gr kuş üzümü
  • 100 gr tereyağı
  • 400 gr kuzu ciğeri
  • 100 gr çam fıstığı
  • 4 su bardağı et suyu veya su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz

Dereotlu ve ciğerli pilav Nasıl Yapılır

Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Ciğeri yıkayıp küçük parçalar şeklinde doğrayın. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin ve yumuşayana kadar suda bekletin. Tereyağını tencerede eritin ve ciğeri ekleyip 10 dakika kavurun. Çam fıstıklarını da ekleyerek kavurmaya devam edin. Et suyunu ilave edin ve bir taşım kaynatın. Kuş üzümleri, tuz, karabiber ve pirinci ilave edin. Ocağı kısıp pirinç taneleri yumuşayana kadar pişirin. Üzerini kağıt havluyla kapatıp 10 dakika demlendirin. Kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyip harmanlayın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.