Dereotlu Ve Ciğerli Pilav

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Dereotlu Ve Ciğerli Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 100 gr kuş üzümü
- 100 gr tereyağı
- 400 gr kuzu ciğeri
- 100 gr çam fıstığı
- 4 su bardağı et suyu veya su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
Dereotlu Ve Ciğerli Pilav Nasıl Yapılır?
Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Ciğeri
yıkayıp küçük parçalar şeklinde doğrayın.
Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin ve yumuşayana
kadar suda bekletin. Tereyağını
tencerede eritin ve ciğeri ekleyip 10 dakika
kavurun. Çam fıstıklarını da ekleyerek kavurmaya
devam edin. Et suyunu ilave edin ve bir
taşım kaynatın. Kuş üzümleri, tuz, karabiber
ve pirinci ilave edin. Ocağı kısıp pirinç taneleri
yumuşayana kadar pişirin. Üzerini kağıt havluyla
kapatıp 10 dakika demlendirin. Kıyılmış
dereotu ve maydanozu ekleyip harmanlayın.
Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR