ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ BUHARA PİLAVI

Buhara pilavı

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Buhara pilavı tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 2.5 su bardağı et suyu
  • 250 gr. kuşbaşı koyun eti(but tarafından)
  • 2 yemek kaşığı mısırözü yağı
  • 1 orta boy havuç
  • 1/2 kahve fincanı badem
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Buhara pilavı Nasıl Yapılır

Pirinçleri ılık suda 30 dakika bekletin daha sonra yıkayıp, süzün. Bademleri ılık suda 10 dakika bekletin ve kabuklan çıkartın.

Tencereye etleri koyup üzerine üç parmak geçecek kadar su katın ve iyice yumuşayana dek pişirin. Süzüp suyunu bir kenara ayırın. Tencereye yağ koyup küp doğranmış soğanlar soteleyin. Bademleri ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Haşlanmış etleri ve rendelenmiş havucu tencereye ilave edilerek soteleyin. Üzerlerine pirinç ilave ederek karıştırın.

Karabiber, kimyon, tuz ve ayırdığınız sıcak et-suyu (2.5 bardak) eklenerek, suyunu çekene kadar pişirin. 15-20 dakika demlendirilip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.